Chlorella

Chlorella

Chlorella (Klorella – Yeşil Yosun) nedir?
Chlorella yeşil alglerden küre veya elips şeklinde mikroskobik bir alg (yosun) türüdür. Kuzeni Spirulina gibi Chlorella da 2,5 milyar yıldır genetik yapısı değişmeyen ender canlılardan biridir. 1890 yılında Hollandalı bilim adamları tarafından keşfedildi. Günümüzde Almanya, Amerika, Kanada, Japonya gibi ülkelerde besin desteği olarak kullanılmaktadır.

Chlorella içeriği
Chlorella (Klorella Yosunu), 20’den fazla vitamin, mineralin yanı sıra bol miktarda doğal beta-karoten, alfa-karoten ve lutein içermektedir. Chlorella, %50-60 oranında protein, A, B1, B2, B3, B5, B6, İnositol, Biotin, Folik asit, PABA, B12, C ve E vitaminlerini içerir. Magnezyum, Kalsiyum, Potasyum, Fosfor, İyot, Çinko, Demir, Selenyum, Krom ve Bakır mineralleri, amino asitleri ve nükleik asitleri (RNA & DNA) içeren süper besindir. Chlorella bu içeriğini saf, katkısız ve doğal olarak mükemmel bir denge içerisinde barındırır ve tek başına bile tam bir besindir. Bütün bitkilerden daha yüksek oranda (%3) klorofil içerir.

Chlorella'nın vejetaryenler için önemi
Tek hücreli olan Chlorella’nın içeriğindeki zengin protein, amino asitler, nükleik asitler (RNA ve DNA), vitamin, mineral, temel yağ asitleri, enzimler ve karotenoidler onu eşsiz bir besin takviyesi yapmaktadır. İçerdiği B12 vitamini ile hayvansal ürünler tüketmeyen vejetaryen için de önemli bir besin desteğidir.

Chlorella alkali bir besin midir?
Özellikle karbonhidrat ve et ağırlıklı asidik beslenme tipini tercih eden batı kültüründe vücudun doğal alkali dengesini sağlamak için kullanılan bir besin desteğidir.

Chlorella'nın klorofil içeriği
Chlorella‘nın zengin yeşil rengi yüksek klorofil konsantrasyonundan ileri gelir . Hepimize sağlıklı olmamız için koyu yeşil yapraklı sebzeler yemesi söylenir. Ancak beslenme uzmanlarının önerdiği günde 5-7 porsiyon sebze yemek günlük koşuşturmalarımız nedeniyle çoğumuz için zor olabiliyor. Chlorella yeşil yapraklı sebzelerin sağladığı faydaları çok daha konsantre bir şekilde sağlayabilen bir besindir. Bu nedenle doğal Chlorella besin takviyelerini tüketerek tüm bu faydalarını kolay kullanımlı kapsül formunda alabilirsiniz.

Chlorella diyete destek olabilir mi?
Chlorella zengin vitamin, mineral ve protein içeriği ve düşük kalorisi ile diyet programları için ideal bir besin takviyesidir. Zayıflama esnasında eksik alınan vitamin, mineral ve proteinin vucütta yerine konulması anlamında da önemli bir besin takviyesidir. Chlorella %100 doğal bir besindir. Üretimde bitkisel içerikli kapsül kullanılmaktadır.